VAkantie
Argentinië.be
Vlaamstalige service in Argentinië Elke vakantie aanpassen naar wens Luxe vakanties en aanbiedingen
 

Beste reistijd voor je vakantie naar Argentinië

Argentinië is zo groot dat het in verschillende klimaatzones kan worden onderverdeeld. Indien mogelijk zullen onze Argentinië-specialisten hier rekening mee houden bij het samenstellen van je rondreis. Hieronder vind je nog wat klimaatinformatie om je te helpen beslissen wanneer je naar Argentinië gaat. Omdat Argentinië en Chili beide ten zuiden van de evenaar zijn gelegen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons in Nederland en België. De lokale bevolking brengt de zomervakantie door in eigen land van december tot februari. Daarom zijn rondreizen naar deze twee landen vaak duurder in deze tijd van het jaar en de populaire reisbestemmingen drukker dan normaal. Wij raden je aan om in de lente en herfst naar Argentinië en Chili te reizen, wanneer de weersomstandigheden vaak het best zijn. Hier volgt een overzicht van de vier seizoenen om je te helpen beslissen wanneer je best naar Argentinië en Chili kunt gaan:

Winter: juni, juli en augustus
Lente: september, oktober en november
Zomer: december, januari en februari
Herfst: maart, april en mei

Wij beschouwen onze lente en herfst, april tot half juni en oktober tot half december, als de beste maanden om naar Argentinië en Chili te reizen. De temperaturen zijn minder extreem, er zijn minder toeristen en je profiteert van laagseizoenprijzen. Van half december tot en met februari zijn de prijzen voor hotels, restaurants en excursies veel hoger, omdat de Argentijnen dan zelf vakantie hebben (hun zomervakantie). De wintermaanden daar (van juni tot september) zijn over het algemeen veel koeler, maar een geweldige tijd om door het noorden van Argentinië en Chili te reizen. Er lopen minder toeristen rond, de hemel is vaak strak blauw en het is dan zonnig.
 
 

Beste reistijd voor de vakantie - BA, Centraal Argentinië, Chili

De gemiddelde dagtemperatuur in Buenos Aires bedraagt een zeer aangename 20 graden. De warmste maanden van de regio’s zijn december en januari, wanneer de temperatuur stijgt tot 30 graden Celsius en je de warmte ook als vochtiger kunt ervaren. Als je Buenos Aires bezoekt tijdens de Argentijnse winter (onze zomer), neem dan ook wat regenkledij mee ... voor het geval dat. Wij raden ook aan een extra trui mee te nemen voor de kille avonden.

Mendoza en de Chileense hoofdstad Santiago hebben elk een mediterraan klimaat en zijn het hele jaar door perfect om in de rondreis op te nemen. Als je een wijnliefhebber bent en je weet nog steeds niet zeker wanneer je naar Argentinië en Chili wilt gaan: wat dacht je van februari of maart wanneer Mendoza's druiven worden geoogst om de wijnen te produceren?
 
 

Beste reistijd voor de vakantie - Patagonië & Vuurland

De maanden van december tot maart zijn de beste om naar Chili, Argentijns Patagonië en Vuurland te reizen. Met een temperatuur rond 5 graden Celsius moet je je warm kleden. De dagen zijn langer in deze tijd van het jaar, dus je hebt genoeg tijd om van de gletsjers en ijsbergen te genieten.

In de wintermaanden (juli en augustus) kan het er erg koud zijn. Faciliteiten zijn soms gesloten, bussen rijden minder vaak en vluchten worden soms geannuleerd. Als je nog niet weet wanneer je naar Argentinië en Chili gaat: we raden het reizen naar de regio in deze tijd van het jaar af. Tijdens de meer gematigde maanden (september, april en mei) kan je alle weersomstandigheden aantreffen. Het komt dan allemaal neer op puur geluk. Het weer kan alle kanten op, dus neem altijd wat warmere kleding mee, of je nu in december of juli op reis vertrekt.
 
 

Beste reistijd voor de vakantie - Noord-Argentinië

Noord-Argentinië kan worden opgesplitst in drie klimaatzones. De watervallen van Iguazú zijn over het algemeen zeer tropisch, warm en vochtig. Het is een fantastische plek om het hele jaar door te bezoeken. In de wintermaanden valt er wat minder regen en de temperaturen zijn wat lager. Als je verder naar het westen reist in de richting van Salta, zal het landschap steeds droger worden en de gemiddelde temperatuur is ongeveer 17 graden. Perfect voor het verkennen van de omgeving met de auto.

Nog verder naar het westen kom je uiteindelijk in de droogste woestijn ter wereld: Atacama. In de winter is de woestijn 's avonds iets te kil en ‘s nachts ronduit koud. Maar de temperaturen zijn overdag veel aangenamer dan in de zomer (onze winter), aangezien de temperatuur gemakkelijk boven de 40 graden Celsius uitkomt. Houd hier rekening mee bij de beslissing wanneer je gaat.
 
 
Beste reistijd vakantie Argentinië

in de verschillende klimaatzones

Beste reistijd voor je vakantie naar Argentinië Beste reistijd voor je vakantie naar Argentinië
Vakantie in het zuiden

's winters erg koud

Beste reistijd voor je vakantie naar het zuiden van Argentinië Beste reistijd voor je vakantie naar het zuiden van Argentinië
Vakantie in het noorden

zomers erg warm

Beste reistijd voor je vakantie naar het noorden van Argentinië Beste reistijd voor je vakantie naar het noorden van Argentinië
Beste reistijd voor je vakantie naar Argentinië
 
 

Beste reistijd vakantie Argentinië

Temperatuur- Zomer- Seizoen- Regentijd- Winter- Regenseizoen- Individuele vakantie- Lente- Zon- Herfst- Vakanties