De bezienswaardigheden van Argentinië | Vakantie Argentinië
VAkantie
Argentinië.be
Vlaamstalige service in Argentinië Elke vakantie aanpassen naar wens Luxe vakanties en aanbiedingen
 

Bezienswaardigheden Argentinië

Argentinië is een groot land met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Hieronder vind je een overzicht van een aantal absolute highlights in Argentinië. Lukt dit niet allemaal in één reis, dan kan je ook keuzes maken en eventueel een deel bewaren voor een toekomstige rondreis. Vergeet niet dat Argentinië net zo groot is als geheel West-Europa, wat maakt dat je normaal gesproken het land niet in één reis kunt aandoen. Het is dus aanbevolen om je rondreis zo slim mogelijk te plannen.
 
 
Vakantie Buenos Aires

Buenos Aires

Deze stad is één van de mooiste en hipste grote steden in Zuid-Amerika. Ze wordt ook wel het Parijs van Latijns-Amerika genoemd. Er is genoeg te zien en je zou er best een kleine week voor kunnen uittrekken om de stad helemaal te bezichtigen. De meeste reizigers verblijven tijdens hun rondreis door Argentinië maar 3 à 4 dagen in Buenos Aires. Ga in ieder geval naar La Boca, Recoleta en Palermo. 's Avonds kun je best ergens in Palermo zijn in één van de vele traditionele of trendy restaurants en uitgaansgelegenheden. Onze mensen die in BA wonen, hebben voor degenen die bij ons hun rondreis door Argentinië boeken bovendien nog een aantal leuke insider-tips.
 
 
Vakantie Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

De Watervallen van Iguazú (letterlijk: 'Groot Water') zijn op een kleine twee uur vliegen van BA te vinden op het drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay in het tropische regenwoud. Je kunt er komen vanuit het Argentijnse Puerto Iguazú of vanuit het grotere Foz do Iguazú in Brazilië. De watervallen zijn ongelofelijk spectaculair en je kunt ze vanaf twee kanten bekijken, waar je dan ook twee dagen voor kunt reserveren. Je kunt ook een excursie boeken met een soort grote Zodiacboot die tot dicht bij de 'Garganta del Diablo' (keel van de duivel) komt: een sensationele, leuke en natte trip!
 
 
Vakantie Gletsjers van Patagonië

Gletsjers van Patagonië

Tijdens je rondreis kan je vanuit El Calafate de gletsjers op verschillende manieren bekijken. De Perito Moreno is de meest spectaculaire. Een daguitstap per boot langs andere gletsjers over het Lago Argentino is ook absoluut meer dan de moeite waard. Vanuit dit gebied kan je ook goed de oversteek naar Chili maken.
 
 
Vakantie Peninsula Valdes

Schiereiland Peninsula Valdes

Dit paddenstoelvormige schiereiland ligt ongeveer op een afstand van 1 300 kilometer ten zuiden van BA en wordt door een smalle landtong verbonden met het vasteland. Het staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je dieren als walvissen, dolfijnen, orka's, zeeleeuwen en zeeolifanten in hun natuurlijke omgeving live van dichtbij kunt zien. In de twee baaien, waarvan de noordelijke een warme golfstroom heeft en de zuidelijke een koude stroom, heb je in beide een compleet ander ecosysteem. De zeeleeuwen en zeeolifanten kan je het hele jaar door zien, de walvissen kunnen van juni tot half december worden bewonderd, de orka's in oktober & november en van februari tot april.
 
 
Vakantie Vuurland

Vuurland (Ushuaïa)

Vanuit de zuidelijkste stad ter wereld op ongeveer 4 vlieguren vanaf BA kan je het nationaal park Tierra del Fuego bezoeken of een tocht maken over het Beagle Kanaal. Van hieruit vertrekken ook de expedities naar Antarctica. Je kunt een geweldig leuke trip met een 4-wheel drive naar het Nationaal park maken, met een BBQ-lunch aan één van de meren.
 
 
Vakantie Mendoza

Mendoza

Op een kleine twee uur vliegen van BA ligt deze bekende wijnstad. Een gezellige stad om een paar dagen te zijn aan de voet van het Andesgebergte. Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven op een wijnbodega op het platteland. Van hieruit kan je met een huurauto een prachtige rit naar de Chileense grens door de Andes maken. Je ziet onder meer de hoogste berg van het zuidelijk halfrond (de Aconcagua, met een hoogte van bijna 7 kilometer) en Puente del Inca.
 
 
Vakantie Salta

Salta

Salta ligt in het noordwesten van Argentinië tegen de Andes aan en is populair vanwege de oude koloniale architectuur, de prachtige natuur, de uitgestrekte valleien naar het westen, het heerlijke weer (in de Argentijnse zomer (te) heet) en de vriendelijke mensen. Salta is ook het vertrekpunt van de 'Tren a las Nubes' (de trein naar de wolken), een spectaculaire treinrit van ruim 400 km lengte, die naar het hoogste punt leidt op 4.200 m.
 
 

Andere bezienswaardigheden in Argentinië

Voor meer bezienswaardigheden in Argentinië of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale locaties in dit boeiende uitgestrekte land kan je naar de website van LAS surfen.

Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om een overzicht te krijgen van wat je allemaal in je eigen rondreis wilt opnemen, en je kunt ons altijd contacteren voor advies en een reisvoorstel op maat.
 


 
Buenos Aires

Plaza 25 de mayo

Bezienswaardigheden Argentinië Buenos Aires Bezienswaardigheden Argentinië Buenos Aires
De watervallen van Iguazú

op het drie-landen-punt

Bezienswaardigheden Argentinië Iguazú Bezienswaardigheden Argentinië Iguazú
De Gletsjers van Patagonië

met de Perito Moreno gletsjer

Bezienswaardigheden Argentinië Patagonië Bezienswaardigheden Argentinië Patagonië
Peninsula Valdés

walvissen, orca's, zeeleeuwen, pinguïns

Bezienswaardigheden Argentinië Peninsula Valdés Bezienswaardigheden Argentinië Peninsula Valdés
Tierra del Fuego

ijs, sneeuw, ongerepte natuur

Bezienswaardigheden Argentinië Vuurland Bezienswaardigheden Argentinië Vuurland
Mendoza

wijnbodega's tegen de Andes

Bezienswaardigheden Argentinië Mendoza Bezienswaardigheden Argentinië Mendoza
Salta

Purmamarca

Bezienswaardigheden Argentinië Salta Bezienswaardigheden Argentinië Salta
Bezienswaardigheden Argentinië
 
 

Bezienswaardigheden Argentinië

Highlights- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Specials- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Patagonië- Stranden- Hoogtepunten