VAkantie
Argentinië.be
Vlaamstalige service in Argentinië Elke vakantie aanpassen naar wens Luxe vakanties en aanbiedingen
 

Andere bezienswaardigheden in Argentinië

Uiteraard zijn niet alleen genoemde hoofdbezienswaardigheden van Argentinië het bezoeken waard. Er is veel meer in dit oneindig grote land, wat de moeite meer dan waard is. Hieronder vind je dan ook - naast de hoogtepunten- nog een aantal zeer interessante grote plaatsen in Argentinië. Graag adviseren wij je bij het samenstellen van je eigen rondreis via de wat kleinere plaatsen en langs relatief onontdekte plekjes die het beste passen in de reis die je zelf gaat maken.
 
 
vakantie San Juan

Valle de la Luna

Na de aardbeving in 1944 is San Juan met zijn ruim 100.000 inwoners in zijn geheel opnieuw gebouwd: brede straten, grote pleinen en gebouwen die bestand zijn tegen een eventuele volgende aardbeving.
De hoogtepunten van de stad San Juan zijn onder meer: Plaza 25 de Mayo, met leuke terrasjes en een voetgangersgebied in het hart van de stad. Grote palmbomen en acacia’s zorgen voor wat schaduw op de kathedraal en de beelden van de ooit belangrijke mensen in San Juan.
 
 
vakantie Córdoba

Córdoba en de sierras

Córdoba is met meer dan 1,3 miljoen inwoners de tweede stad van Argentinië en staat bekend om het studentenleven, dat hier gepaard gaat met veel leuke restaurants en een bruisend nachtleven.
Daarnaast is de stad ook nog eens toonaangevend op cultureel gebied. De kathedraal aan de Plaza San Martin is een bezienswaardigheid: imposante bouw in grotendeels barokke stijl met een Romaans aandoende koepel met unieke plafondschilderingen. Op dit plein staat in het midden het standbeeld van de bekende generaal José de San Martin en om de hoek loop je het voetgangersgebied Déan Funes in, waar je cafés, boetiekjes, boekenwinkels en winkelpassages vindt. De brommertjes, studenten, terrasjes en cafés, doen Córdoba een beetje aan Italië denken. Ook de droge humor van de Córdobes bepaalt de leuke sfeer in deze stad. Als je de drukte van de stad even wil ontvluchten, bieden de prachtige ‘sierras’ rondom Córdoba je van alles.
 
 
vakantie Mar del Plata

Mar del Plata

Zo’n 400 kilometer onder BA, langs een kustlijn van meer dan 15 kilometer strand is Mar del Plata de belangrijkste badplaats van Argentinië. In de vele hotels, resorts en appartementen komen elk jaar jaarlijks miljoenen voornamelijk Argentijnse toeristen er hun zomervakantie doorbrengen. Mar del Plata heeft naast het strandleven een bruisend uitgaansleven met talloze restaurants, casino’s, bars en clubs. Ook zijn er tal van grotere winkelcentra.
 
 
vakantie Bariloche

San Carlos de Bariloche

San Carlos de Bariloche ligt aan de rand van de Andesgebergte op 2 uur vliegen van BA in het hart van het Nationale Nahuel Huapi-park aan het meer. Bariloche doet ietwat Europees aan, omdat veel inwoners hun roots hebben in Duitsland, Zwitserland en Noord-Italië. Het is een trekpleister voor zowel Argentijnse als buitenlandse gasten en wordt het ‘Zwitserland’ van Argentinië genoemd: het gebied bestaat uit meren, watervallen, rotspartijen en besneeuwde bergtoppen.
Bariloche en haar omgeving is een waar paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en backpackers. Een bijzondere attractie is het 12 hectare grote mirrebos op één van de vele eilanden. Deze concentratie aan kaneelkleurige bomen vind je nergens anders: sommige bomen zijn wel 300 jaar oud. In Bariloche en omgeving wordt in de winter (onze zomer) geskied en in de zomer (onze winter) gesurft. Maar ook kan je er paardrijden, fietsen en tal van prachtige wandelingen maken.
 
 
vakantie Rosario

Rosario

Rosario is met bijna een miljoen inwoners na Buenos Aires en Córdoba de derde grootste stad van Argentinië bijna 300 kilometer ten noordwesten van BA, aan de oever van de Paraná-rivier. De stad wordt niet standaard opgenomen in de meeste rondreizen, maar is wél de moeite waard met veel neo-klassieke architectuur en de (strand-)recreatie aan de rivier.
De stad is een belangrijk verkeersknooppunt van spoor- en waterwegen. In de haven komen veel zeeschepen en cruiseboten. Rosario is een groot exportcentrum met grote industrieën op het gebied van maïs, suiker en vlees.
 
 

Andere bezienswaardigheden in Argentinië

Voor meer bezienswaardigheden in Argentinië of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vind er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen vakantie en kunt altijd contact opnemen voor advies en een vakantie-voorstel op maat.
 
 
San Juan & omgeving

Uitvalsbasis naar Talampaya en Valle de la Luna

Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: San Juan Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: San Juan
Bariloche & omgeving

meren, watervallen, rotspartijen en besneeuwde bergtoppen

Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Bariloche Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Bariloche
Mar del Plata

DE badplaats van Argentinië

Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Mar del Plata Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Mar del Plata
Córdoba

veel gezelligheid en cultuur

Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Córdoba Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Córdoba
Rosario

neo-klassieke architectuur en (strand-)recreatie

Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Rosario Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië: Rosario
Vakantie-bezienswaardigheden in Argentinië
 
 

Vakantie-bezienswaardigheden Argentinië

Hotels- Maanvallei- Luxe reis- Huwelijksreis- Talampaya- Honeymoon- Individuele rondreis- Mendoza- aanbieding- Salta- Rondreizen