Vakantie Argentinie van Noord naar Zuid | Vakantie Argentinië
VAkantie
Argentinië.be
Vlaamstalige service in Argentinië Elke vakantie aanpassen naar wens Luxe vakanties en aanbiedingen

 
€3.415,-
Vakantie Argentinië Bultrugwalvis

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid

Deze Vakantie van 20 dagen brengt je naar vele bezienswaardigheden van Argentinië. In Salta een stukje authentiek Argentinië: kleurrijke indianendorpjes, schilderachtige bergen en een aantal dagen in een bijzondere bodega. In Córdoba de gezelligheid én het leven op een 'estancia' buiten deze stad. Peninsula Valdés, een heel bijzonder schiereiland met pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en talloze vogelsoorten. En ten slotte Vuurland met Ushuaïa, de meest zuidelijke stad ter wereld, waar je gaat genieten van ongerepte natuur en avontuur.

Reisroute: Buenos Aires - Salta - Córdoba - Puerto Madryn - Ushuaïa - Buenos Aires
 
 

Dagprogramma Vakantie Argentinië van Noord naar Zuid

Dag 1 - Aankomst in Buenos Aires
Aankomst op de luchthaven van Buenos Aires, waar onze medewerkers je welkom heten en je naar het hotel brengen.

Dag 2 - Stadsbezoek aan BA
Na het ontbijt maak je een stadsbezoek door Buenos Aires en je bezoekt de vele bezienswaardigheden van BA, onder meer Recoleta, Palermo, 'Teatro Colon', het Plaza de Mayo en de Kathedraal. Ook ga je naar tangowijk 'San Telmo' en volkswijk 'La Boca'. Als laatste breng je een bezoek aan de moderne wijk 'Puerto Madero'.

Vakantie Argentinië TangoDag 3 -Buenos Aires
Vandaag ga je zelf genieten van alles wat je kan doen in BA: lekker eten, winkelen, cultuur opsnuiven en vooral ontspannen. 's Avonds kun je optioneel een bezoek brengen aan een tangoshow met diner.

Dag 4 - Vlucht naar Salta
Vertrek naar de luchthaven voor je vlucht naar Salta, waar je weer wordt opgehaald en naar het hotel wordt gebracht. Je geniet hier volpension.

Dag 5 - Salta
Vrije dag in Salta. U kunt optioneel een spectaculaire safari naar de wolken maken. Je vertrekt vandaag vroeg voor een lange maar fantastische dag. Neem wat warme kleding mee en bescherm je goed tegen de zon. De route naar San Antonio de los Cobres wordt 'De weg naar de wolken" genoemd vanwege het hoogteverschil. De rit gaat verder naar Puna en de zoutvlaktes van Jujuy. Daarna volgt de afdaling naar het schilderachtige Purmamarca, aan de voet van de beroemde en kleurrijke 'Cerro de los Siete Colores'. Op het einde van deze lange maar prachtige dag ga je terug naar Salta voor de overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 6 - Naar Cafayate
Na het ontbijt vertrek je naar Cafayate, met af en toe een halte om foto's te maken van het aparte canyon-landschap waar je doorheen komt. 's Namiddags bezoek je de ruïnes van Quilmes en je krijgt een rondleiding in één van de wijnbodega's van Cafayate. Op het einde van de dag word je naar het mooie verblijf in Cafayate gebracht: geniet ervan!

Dag 7 - Dag in Cafayate
Vandaag doe je wat je wilt in Cafayate. Neem een kijkje in de bodega van het hotel of neem een fiets om Cafayate te verkennen. Je kunt ook rondleidingen in de bodega's krijgen.

Dag 8 - Tucuman - nachtbus Mendoza
Na alle verwennerij in Cafayate halen we je op en we brengen je naar Tucuman. Onderweg stoppen we in Tafi del Valle en Termas de Rio Hondo, waar 's winters veel Argentijnen van de thermale baden gebruik maken. 's Avonds neem je de nachtbus naar Mendoza. Je overnacht in deze slaapbus, die écht heel comfortabel is.

Dag 9 - Dag in Mendoza
Je komt ’s ochtends aan in Mendoza. Deze stad, waar ooit held van de natie generaal San Martin, met zijn troepen Chili heeft bevrijd van de Spanjaarden, ligt te midden van reusachtige wijn- en fruitplantages. Grote wijnkelders nodigen u uit te komen proeven.Het is een drukke stad (buiten de lange siësta-uren), maar het is er erg gezellig en vergeleken met andere steden in Argentinië is het er erg groen, wat erg bijzonder is in dit gebied. Door slimme irrigatie is men in staat om bijvoorbeeld druiven te verbouwen, zonder irrigatie is het hier slechts een stoffige woestijn..

Dag 10 - Mendoza
Optioneel: Excursie stadstour: ‘s Ochtends leer je de stad Mendoza kennen tijdens een stadstour. Tijdens deze tour breng je o.a. een bezoek aan het historische gedeelte van de stad, de grote pleinen (Independecia, España, Italia, Chile and San Martin) en de traditionele straten van Mendoza. De klim naar "Cerro de la Gloria" hoort ook bij de hoogtepunten van de stad, hier ligt tevens het amfitheater Frank Romero Day.

Vakantie Argentinië Estancia buiten CórdobaDag 11 - Mendoza
Optioneel: Excursie Andestour ‘Alta Montaña’: Na het ontbijt kun je je klaarmaken voor een prachtige tocht richting de Andes. De tour gaat via de ‘Panamericana' en biedt prachtige uitzichten over Cacheuta, Porterillos en Upsallata. We brengen een bezoek aan de ‘Puente del Inca', een oude ruïne van een badhuis, welke door het zwavel bijzondere kleuren heeft gekregen. In Agoncagua Park is er tijd voor een mini trekking naar Los Horcones Lagoon inclusief een prachtig uitzicht op de Aconcagua, de hoogste berg van het Zuidelijke halfrond. De laatste stop voor terugkeer naar Mendoza is ‘Las Cuevas'.

Dag 12 - Naar Península Valdés
Na het ontbijt ga je met de transfer naar de luchthaven van Mendoza voor de vlucht naar Trelew (via BA).Bij aankomst word je naar het hotel in Puerto Madryn gebracht.

Dag 13 - Dag op Península Valdés
Vandaag ga je dit bijzondere schiereiland verkennen. Je brengt een bezoek aan Puerto Pirámides, Punta Delgada, Caleta Valdés, Punta Cantor en Isla de Pájaros (vogeleiland). Punta Delgada is tevens het vertrekpunt van de boot voor de walvissentocht (tussen juni en half december). De walvissen springen vaak op uit het water: een indrukwekkend spektakel! Verder zie je een grote kolonie zeeolifanten en zeeleeuwen. Op het einde van de dag keer je naar Puerto Madryn terug.

Dag 14 - Península Valdés
Vrije dag. U kunt vandaag optioneel een tour naar de pinguïnkolonie maken. Je maakt een uitstap naar Punta Tombo en de Vallei van de Chubut-rivier. In Punta Tomba kan je de grootste pinguïnkolonie buiten Antarctica zien, met elk jaar meer dan een miljoen broedende pinguïns. De pinguïns gaan onverstoord hun gang, terwijl je samen met de gids dwars door de kolonie loopt. Vervolgens ga je Trelew en het kleine dorpje Gaiman in, met onder meer een klein stadsbezoek. In het museum kan je de grootste Patagonische fossielencollectie vinden en krijg je meer kennis over de evolutie. Je overnacht weer in Puerto Madryn.

Dag 15 - Naar Vuurland: Ushuaia
Je vliegt vandaag naar de meest zuidelijke stad op aarde: Ushuaïa. Je wordt daar uiteraard weer opgehaald en naar het hotel gebracht en de rest van de dag kan je deze plek ontdekken.

Dag 16 - Dag in Nationaal Park Terra del Fuego
Vandaag ga je naar het Nationale park Tierra del Fuego, waar je begint met een trektocht langs het beroemde Beagle Kanaal, één van de mooiste delen van het park. Je luncht met een geweldig uitzicht over Laguna Verde, waarna je met een kano naar Bahía Lapataia vaart. Je zult enorm genieten van de stilte op het water in de prachtige groene omgeving. Op het einde van de dag word je naar Ushuaïa teruggebracht voor een overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 17 - Nog een dag Vuurland
Vrije dag Vuurland. Je kunt een optionele excursie per 4x4 maken. Je gaat vandaag met een Jeep naar de meren in één van de mooiste gedeeltes van Tierra del Fuego. De weg gaat al na een paar kilometer over in een grindpad dat door de bergen loopt, met besneeuwde toppen en bossen, naar het verborgen meer 'Lago Escondido', dat je vanaf de weg wél prachtig kunt zien liggen. Het landschap verandert verder naar beneden. Veertig kilometer verder kom je langs Lago Fagnano. Je ziet hier een heel apart boslandschap met veel lenga's met gebogen stammen, takken en blaadjes, allemaal wijzend in dezelfde richting. Lago Fagnano is dan ook een rustplaats voor vogels, en je ziet er albatrossen en caracara's. Je slaapt opnieuw in Ushuaïa.

Dag 18 - Buenos Aires
Vandaag word je opgehaald voor de vlucht naar Buenos Aires, waar je de laatste twee nachten van deze Vakantie verblijft in een andere wijk van de stad dan aan het begin, namelijk Recoleta, dat om zijn culturele rijkheid, typerende pleinen, groene parken en Franse architectuur bekend staat. Midden in de wijk ligt een unieke begraafplaats (een nationaal historisch monument), met ook de graftombe van Evita Perón. In Recoleta bevinden zich veel designwinkels, heel goede restaurants, openluchtfestiviteiten en in het weekend een markt.

Dag 19 - Buenos Aires
In Buenos Aires ben je niet snel uitgekeken en vandaag kan je datgene doen wat je nog wilde doen. Relaxen en sightseeing gaan in BA hand in hand: er is zo veel te zien, te ervaren en te genieten. Neem nog een Bife de Chorizo of Lomo voordat je gaat slapen tijdens je laatste nacht van deze vakantie in Argentinië.

Dag 20 - Einde vakantie
Vandaag word je opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van BA voor je vlucht naar huis.
 
 

Prijzen Vakantie Argentinië van Noord naar Zuid

• Vanaf € 3.514,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 01 december 2023
• Comfortabele hotels

De vakantie Argentinië van Noord naar Zuid is inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt
- 1 dag Volpension in Salta
- Transfers van en naar de luchthaven(s)
- De beschreven excursies
- Engelstalige gids bij de excursies
- Nachtbus Tucuman - Mendoza
- Vlaamstalig aanspreekpunt tijdens de reis

De vakantie Argentinië van Noord naar Zuid is exclusief:
- Intercontinentale vluchten
- Optionele excursies
- Toegang Nationale Parken
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Zoutvlaktes boven Salta

alsof je op een andere planeet bent

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Zoutvlaktes Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Zoutvlaktes
Purmamarca

de kleurrijke bergen

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Purmamarca Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Purmamarca
Cafayate

met zijn mooie cathedraal

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Cafayate Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Cafayate
Córdoba

veel cultuur, veel gezelligheid

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Córdoba Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Córdoba
De Sierras bij Córdoba

De 'campo' met mooie estancias

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Sierras Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Sierras
Península Valdés

Unieke fauna van heel dichtbij

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Península Valdés Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Península Valdés
Tierra del Fuego en Ushuaia

de Magellan pinguïnkolonie

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Ushuaia Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Ushuaia
Tierra del Fuego

excursie per 4x4 naar Lago Fagnano

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Vuurland Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Vuurland
Buenos Aires

Paris Latino

Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Buenos Aires Vakantie Argentinië Noord naar Zuid Buenos Aires
Vakantie Argentinië Noord naar Zuid
 
 

Vakanties Argentinië

Bultrug- Vliegtuigticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Walvissen- Aanbieding- Orca- Individuele rondreis- Ushuaia- Last Minute- Holiday- Rondreizen