1Vakantie Patagonië Reizen door Argentinië | Vakantie Argentinië
VAkantie
Argentinië.be
Vlaamstalige service in Argentinië Elke vakantie aanpassen naar wens Luxe vakanties en aanbiedingen

 
€2.250,-
Vakantie Patagonië Argentinië El Chaltén

Patagonië Fly Drive Vakantie

Tijdens deze Self Drive vakantie rijd je zelf met een huurauto in Argentinië door het gedeelte tussen El Calafate en het Chileense Nationale Park Torres del Paine.

Je bezoekt de meest spectaculaire gletsjers bij El Calafate die je kan voorstellen, het rotsachtige berggebied bij El Chaltén en het indrukwekkende wandelgebied bij Torres del Paine.

Deze vakantie is inclusief binnenlandse retourvlucht vanaf Buenos-Aires, 9 overnachtingen en een huurauto voor 10 dagen.
 
 

Dagprogramma Patagonië Fly Drive Vakantie

Dag 1 - Van El Calafate naar El Chaltén rijden (ruim 200 kilometer)
Bij aankomst op de luchthaven in Calafate, staat de huurauto met je welkomstpakket voor je klaar. Je rijdt zelf naar het nabijgelegen El Chaltén, één van de mooiste plekjes van Patagonië. Dit plaatsje is van de rest van de wereld afgesloten en is enkel te bereiken via een woestijnachtig gebied, waar slechts een aantal guanaco's (een lamasoort) leven. El Chaltén ligt in het hart van de Andes, aan de voet van de Mount Fitz Roy. El Chaltén is erg populair bij bergbeklimmers. Van hieruit vertrekken veel uitstappen naar en rond de Fitz Roy en de Cerro Torre. Wandelliefhebbers kunnen zich hier in het fantastische landschap uitleven. De overnachting is inclusief ontbijt.

Dag 2 - Dag in El Chaltén
Deze dag is vrij te besteden om wandelend de schitterende omgeving van Fitz Roy te ontdekken. Overnachting weer inclusief ontbijt.

Vakantie Patagonië Perito MorenoDag 3 - Dag in El Chaltén
Vandaag kan je wellicht het gebied bij 'Lago Desierto' bezoeken (op een kleine 40 kilometer afstand noordwaarts). Het is een bijzonder mooi bosrijk gebied dat door een bergachtig landschap is omgeven. De weg ernaartoe is al net zo spectaculair: door bossen, langs watervallen en lagunes. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 4 - Terugrit naar El Calafate
Vandaag rijd je met de huurauto de ruim 200 kilometer terug naar El Calafate, de uitvalsbasis voor bezoeken aan de indrukwekkende gletsjers in het National Park 'Los Glaciares'. In dit park bevinden zich bijna 50 gletsjers, die onderdeel uitmaken van de grote ijskap van het Andesgebergte. Dit is het laatste stukje ijstijd op aarde van ongeveer 10 000 jaar geleden. De ijsmassa is 4 x groter dan die van het Alpengebied en is na de Zuidpool de grootste compacte ijskap ter wereld. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 5 - Dag in El Calafate
Je kan met de auto de beroemde Perito Moreno-gletsjer bereiken, de enige gletsjer ter wereld die nog steeds langzaam aangroeit. Hij schuift langzaam tegen het land aan, waardoor zich een soort brug vormt. Door het niveauverschil in de twee aangrenzende meren ontstaat er druk op de brug en breekt deze eens in de zoveel jaar met een spectaculaire ijslawine door. Doordat de gletsjer door sneeuwval blijft aangroeien, breken er telkens nieuwe stukken van deze ijswand af met een oorverdovend kabaal. Stukken zo groot als een flatgebouw. Tweederde van deze ijswand staat onder water. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 6 - Dag in El Calafate
Een maritieme dagtocht met een catamaran over de meren 'Lago Argentino' en 'Brazo Norte' is een optionele excursie. Je kan naar de Upsala gletsjer, de grootste gletsjer in het gebied, met een oppervlakte van bijna 600 vierkante kilometer. Je vertrekt met een catamaran vanuit het vlakbij gelegen Punta Bandera en vaart over de felblauwe meren langs de verschillende gletsjers. Onderweg wordt er halte gehouden in de Onelli-baai, waar je kunt lunchen en wandelen. Neem je eigen lunch mee en ga picknicken in plaats van in het restaurant te eten: veel mooier en indrukwekkender. Overnachting inclusief ontbijt.

Vakantie Patagonië Torres del PaineDag 7 - Rit naar Torres del Paine in Chili (ruim 250 kilometer)
Vandaag ga je de grens over naar Chili, naar het Nationale Park Torres del Paine, één van de mooiste wandelgebieden van Latijns-Amerika. Het park heeft zijn naam te danken aan drie markante graniettorens, namelijk de Torres del Paine, die uit de steppe omhoog reiken. Het park herbergt een unieke fauna en fora en is bijzonder geliefd bij wandelliefhebbers. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 8 - Dag in Torres del Paine
Vandaag is weer vrij te besteden om te wandelen. In het park zijn verschillende routes uitgezet die door de verschillende landschappen voeren, te beginnen bij Laguna Amarga. Hier staat een kleine 'refugio' en je betaalt de toegang tot het park. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 9 - Dag in Torres del Paine
Met de huurauto kan je vandaag ook in het park rijden. Je kan een optionele boottocht maken over het Grey-meer om een nog spectaculairder uitzicht over de Torres te krijgen. Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om een trektocht over de gletsjer te maken. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 10 - Rit terug naar El Calafate
Vandaag rijd je de ruim 250 kilometer terug naar de bewoonde wereld. Terug naar Argentinië, naar El Calafate. De huurauto lever je op de luchthaven van El Calafate in om vervolgens de terugvlucht te nemen naar Buenos Aires of om door te vliegen naar de volgende bestemming.
 
 

Prijzen Patagonië Fly Drive Vakantie

• Vanaf € 2.350,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Comfortabele hotels

De Patagonië Fly Drive Vakantie is inclusief:
- Binnenlandse retourvlucht Buenos Aires - El Calafate.
- 9 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt.
- huurauto voor 10 dagen: 4-deurs Opel Corsa of gelijkwaardig met een onbeperkt aantal kilometers en
een verzekering.
- Vlaamstalige service tijdens de reis

De Patagonië Fly Drive Vakantie is exclusief:
- Intercontinentale vlucht (vanaf € 1.015,- per persoon)
- Optionele excursies
- Toegang Nationale Parken
- Persoonlijke uitgaven
- Brandstof voor je auto
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Mount Fitz Roy

van El Calafate naar El Chaltén

Vakantie Patagonie Fitz Roy Vakantie Patagonie Fitz Roy
Waanzinnige views

bergen, kobaltblauw water, ijs

Vakantie Patagonie El Calafate Vakantie Patagonie El Calafate
Indrukwekkende ijsmuren

als flatgebouwen zo groot

Vakantie Patagonie Gletsjer Vakantie Patagonie Gletsjer
Prachtige dieren

die je tegenkomt in de bergen

Vakantie Patagonie Vakantie Patagonie
De Perito Moreno

een gletsjer die nog steeds groeit

Vakantie Patagonie Perito Moreno Vakantie Patagonie Perito Moreno
Vakantie Patagonië
 
 

Vakanties Patagonië

Honeymoon- Vliegtuigticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Luxe hotels- Upsala- Lago Argentino- Ushuaia- Last Minute- Trekking- Rondreizen