Patagonië Experience Vakantie | Vakantie Argentinië
VAkantie
Argentinië.be
Vlaamstalige service in Argentinië Elke vakantie aanpassen naar wens Luxe vakanties en aanbiedingen

 
€3.175,-
Vakantie Patagonië Argentinië

Patagonië Experience Vakantie

Je bezoekt alle bezienswaardigheden van Patagonië tijdens deze 17-daagse Patagonië Experience. Na de fascinerende hoofdstad Buenos Aires reis je naar het schiereiland Península Valdés: pinguïns, walvissen, zeeleeuwen en talloze vogelsoorten zijn in het wild te bewonderen. Daarna naar de meest zuidelijke stad ter wereld: Ushuaïa met prachtige dagen in het Nationale park van Vuurland. Vervolgens naar El Calafate met een spectaculaire verzameling gletsjers in een overweldigende omgeving. En als afsluiter het schitterende merengebied van Argentinië bij Bariloche.

Reisroute: Buenos Aires - Península Valdés - Ushuaïa - El Calafate - Buenos Aires
 
 

Dagprogramma Patagonië Experience Vakantie

Dag 1 - Aankomst Buenos Aires
In Buenos Aires word je opgewacht en word je naar het hotel gebracht.

Dag 2 - Buenos Aires
Dit georganiseerde stadsbezoek is perfect om de bezienswaardigheden van deze waanzinnige stad mee te pakken. Je gaat onder meer langs Casa Rosada, de winkelstraten Florida en Lavalle, het Plaza de Mayo en Cabildo. Als je wil, kan je ook kiezen voor een stadsbezoek per fiets: een superleuke manier om BA te zien.

Dag 3 - Buenos Aires
Vandaag ga je zelf verder met het ontdekken van het ‘Parijs van Latijns-Amerika’ en ‘s avonds halen wij je op bij het hotel voor een tangoshow met diner. Een spectaculaire show onder leiding van een orkest van maestro's en zangers en met professionele dansers laat je de geschiedenis van de tango zien, terwijl je heerlijk zit te eten.

Vakantie Patagonië Argentinië Vuurland met 4x4Dag 4 - Naar Península Valdés
Vandaag vlieg je naar Trelew, waar je bij aankomst wordt opgehaald en naar het hotel in Puerto Madryn wordt gebracht.

Dag 5 - Een dag op Península Valdés
Vandaag ga je dit bijzondere schiereiland verkennen. Je brengt een bezoek aan Puerto Pirámides, Punta Delgada, Caleta Valdés, Punta Cantor en Isla de Pájaros (vogeleiland). Punta Delgada is tevens het vertrekpunt van de boot voor de walvissentocht (tussen juni en half december). De walvissen springen vaak op uit het water: een indrukwekkend spektakel. Verder ziet je een grote kolonie zeeolifanten en zeeleeuwen. Op het einde van de dag keer je naar Puerto Madryn terug.

Dag 6 - Península Valdés
Vrije dag. Je kunt vandaag optioneel een tour naar de pinguïnkolonie maken. Je maakt een uitstap naar Punta Tombo en de Vallei van de Chubut rivier. In Punta Tomba kan je de grootste pinguïnkolonie buiten Antarctica zien, met elk jaar meer dan een miljoen broedende pinguïns. De pinguïns gaan onverstoord hun gang, terwijl je samen met de gids dwars door de kolonie loopt. Vervolgens ga je Trelew en het kleine dorpje Gaiman in met onder meer een klein stadsbezoek. In het museum kan je de grootste Patagonische fossielencollectie vinden en doe je weer wat meer kennis op over de evolutie. Je overnacht weer in Puerto Madryn.

Dag 7 - Naar Vuurland: Ushuaia
Je vliegt vandaag naar de meest zuidelijke stad op aarde: Ushuaia. Je wordt daar uiteraard weer opgehaald en naar het hotel gebracht en je kunt de rest van de dag het plaatsje ontdekken.

Dag 8 - Ushuaia
Een dag om vrij te besteden. Je kunt optioneel een boottocht over het beroemde Beagle Kanaal maken. Je vertrekt vanuit Ushuaia, waar je van het aan je voorbijtrekkende panorama kunt genieten. Je ziet zeevogels, zoals albatrossen, stormvogels en aalscholvers die op eilanden en kliffen zitten. Ook zal je zeeleeuwen van dichtbij zien.

Dag 9 - Ushuaia
Vandaag ga je naar het Nationale park ‘Tierra del Fuego’, waar je begint met een trektocht langs het beroemde Beagle Kanaal, één van de mooiste gedeeltes van het park. Je luncht, met een geweldig uitzicht over Laguna Verde, waarna je met een kano naar Bahía Lapataia vaart. Je zult enorm genieten van de stilte op het water in de prachtige groene omgeving. Op het einde van de dag word je naar Ushuaia teruggebracht om er te overnachten.

Dag 10 - Naar de Gletsjers
Vandaag vlieg je naar El Calefate, de uitvalsbasis voor tochten naar de gletsjers. Bij aankomst op de luchthaven word je naar je verblijf gebracht.

Dag 11 - Perito Moreno Gletsjer
Na het ontbijt ga je naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer en maak je een drie kwartier durende boottocht langs het zuidelijke gedeelte van de gletsjer, waarbij je op slechts 250 meter van de enorme gletsjer komt. Neem een lunchbox mee, want in het Nationaal Park zijn geen restaurants.

Dag 12 - El Calafate
Vrije dag in El Calafate. Je kunt optioneel een superleuke excursie maken naar ‘Estancia Cristina’.’s Morgens vroeg word je dan opgehaald en je stapt in Puerto Banderas op de boot. Je vaart tussen de gletsjers door en je hebt een fenomenaal uitzicht op de beroemde Upsala-gletsjer. Daarna vaar je door het Cristina-kanaal en je komt aan bij ‘Estancia Cristina’. Je kunt ongeveer 6 uur op de estancia blijven, voor een bezoek aan het Museo Costumbrista en een wandeling samen met een gids naar de Caterina-rivier, waar je ook de kapel van de ‘estancia’ vindt. Je ervaart vandaag alles over de gewoontes en gebruiken van het leven op een Argentijnse estancia! Op het einde van de dag vaar je weer terug naar Puerto Banderas en word je naar het hotel teruggebracht.

Optioneel zou je ervoor kunnen kiezen om deze wandeltocht in de vorm van ‘Adventure’ te doen. Je wordt dan met een 4-wheel-drive de omgeving mee ingenomen. Ook kun je kiezen voor de ‘trektocht’-variant, waarbij je een looptocht van een paar uur met een gids maakt.

Dag 13 - Vlucht naar Bariloche
Via de luchthaven van El Calafate vlieg je naar Bariloche, waar je naar het hotel wordt gebracht. Dit merengebied aan de rand van het Andesgebergte wordt ook wel het ‘Zwitserland’ van Argentinië genoemd: het bestaat uit meren, watervallen, rotspartijen en besneeuwde bergtoppen. Een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en om trektochten te maken.

Vakantie Patagonië Villa la AngosturaDag 14 - 7 Merenroute
Een dag naar San Martín de los Andes via de Zevenmerenroute. Dit pittoreske plaatsje ligt op de banken van het Lacár-meer te midden van het Lanín Nationaal Park. Je neemt de ‘Zevenmerenroute’ en komt onder meer langs Villa la Angostura, een paradijs van rust en vrede, ondergedompeld in een omgeving van rivieren, watervallen, bergen en magische bossen. San Martín de los Andes is nog een écht bergdorp met charmante gebouwen van steen en hout, waar je heerlijk van de schone buitenlucht kunt genieten. Na de excursie word je weer naar het hotel teruggebracht.


Dag 15 - Dagje in Bariloche
Vandaag ben je de gehele dag vrij om Bariloche zelf te ontdekken.

Dag 16 - Naar Buenos Aires
We halen je op om via de luchthaven van Bariloche naar Buenos Aires te vliegen. Hier kan je weer volop genieten van een namiddag en avond, eten, shoppen en relaxen of je bezoekt nog een wijk van deze mooie stad. Het leuke hieraan is dat dit vaak allemaal te combineren valt.

Dag 17 - Einde vakantie
Vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis of naar je volgende bestemming.
 
 

Prijzen Patagonië Experience Vakantie

• Vanaf € 3.275,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 01 december 2023
• Comfortabele hotels

De Patagonië Experience Vakantie is inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt
- Transfers van en naar de luchthaven(s)
- De beschreven excursies
- Engelstalige gids bij de excursies
- Vlaamstalig aanspreekpunt tijdens de reis

De Patagonië Experience Vakantie is exclusief:
- Intercontinentale vluchten
- Optionele excursies
- Toegang Nationale Parken
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Buenos Aires

Caminito in La Boca

Vakantie Patagonië & Argentinië Caminito Vakantie Patagonië & Argentinië Caminito
Península Valdés

orca's en zeeleeuwen en -olifanten

Vakantie Patagonië & Argentinië Orca's Vakantie Patagonië & Argentinië Orca's
Península Valdés

walvis-spotten vanuit Puerto Pirámides

Vakantie Patagonië & Argentinië Puerto Pirámides Vakantie Patagonië & Argentinië Puerto Pirámides
Ushuaïa

zuidelijkste stad ter wereld

Vakantie Patagonië & Argentinië Ushuaïa Vakantie Patagonië & Argentinië Ushuaïa
Tierra del Fuego

prachtige rit met four-wheel-drive

Vakantie Patagonië & Argentinië Tierra del Fuego Vakantie Patagonië & Argentinië Tierra del Fuego
De gletsjers bij El Calafate

huizenhoog boven het water

Vakantie Patagonië & Argentinië El Calafate Vakantie Patagonië & Argentinië El Calafate
De gletsjers bij El Calafate

trekking over een gletsjer

Vakantie Patagonië & Argentinië Trekking Vakantie Patagonië & Argentinië Trekking
Bariloche & omgeving

supermooie indrukwekkende landschappen

Vakantie Patagonië & Argentinië Bariloche Vakantie Patagonië & Argentinië Bariloche
Villa la Angostura

sprookjeswereld in het hart van Patagonië

Vakantie Patagonië & Argentinië Villa la Angostura Vakantie Patagonië & Argentinië Villa la Angostura
De 7 meren route

naar San Martín de los Andes

Vakantie Patagonië & Argentinië 7 meren route Vakantie Patagonië & Argentinië 7 meren route
Vakantie Patagonië & Argentinië
 
 

Vakanties Patagonië

Gletsjers- 7 meren- Luxe reis- Huwelijksreis- Vuurland- Honeymoon- Individuele reis- Perito Moreno- Aanbieding- Upsala- Rondreis